arrow 1 arrow 2
06.03.2024 01:02 531 5dk okuma süresi

AI - İçerik Özgünleştirici Modülü Nedir? 

 WBots'un 4.00 versiyonuyla kullanıma sunulan İçerik Özgünleştirici Modülü; kullanıcılarımızın içerik özgünleştirme süreçlerini, yapay zeka modelleri ile otomatik hale getirmek için kurgulanmıştır. Normal - Metin Özgünleştirici modülümüz kelime bazlı dönüşüm sağlarken, AI - İçerik Özgünleştirici Modülü, hem içerik metnini hem de içerik resimlerini yapay zeka modelleri yardımıyla yeniden düzenleyerek çok daha profesyonel özgünleştirme imkanı sunmaktadır.

 

İçerik Özgünleştirici Modülü Nasıl Kullanılır?

İçerik Özgünleştirici Modülü sayfasına;
Sol Menüden, Yapay Zeka, ardından İçerik Özgünleştirici linkiyle ulaşıyoruz.

Açılan sayfada içerik özgünleştirme işlemlerini gerçekleştirebiliriz. Yanı sıra manuel ve otomatik (programlarla) içerik özgünleştirme işlemleri için de bu sayfada ayarları düzenlememiz gerekmektedir. Bu sayfadaki tüm opsiyonlar seçime duyarlı olduğundan, tüm seçim işlemleri hatırlanır ve size hız kazandırır. 


İçerik Özgünleştirme işlemleri için öncelikle model seçimi yapmalıyız. 



Sayfanın en üstünde bulunan model seçimi çubuğu, metin ve resim modellerini ayrı ayrı seçme imkanı sunar. Model değişikliği yapmak için, ilgili modelin üzerine tıklamanız ve açılan pencereden istediğiniz modeli seçmeniz yeterlidir. Metin ve resim modelleri için maliyet hesapları net bir şekilde belirtilmiştir. Bu doğrultuda model seçimini yaparak, içeriğinizi özgünleştirmeye başlayabilirsiniz.



Yapay Zeka modelleri aracılığıyla içerik oluşturabilmek için WBots Cüzdanınıza kredi yüklemeniz gerekmektedir. WBots Cüzdan'a eklediğiniz krediler, 12 ay boyunca güvende tutulmaktadır. Bu özellik, aylık paketinizin süresinin sona ermesi durumunda bile kredilerinizin korunmasını sağlar. Aktif bir pakete sahip olduğunuzda, yapay zeka modüllerinde 12 ay boyunca kredilerinizi kullanabilirsiniz. Bu şekilde, içerik özgünleştirme sürecinizde kesintisiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

İçerik Özgünleştirme modülünü;

  • İçerik Özgünleştirici
  • Başlık ve İçerik Promptları
  • Ayarlar

Başlıklarıyla sırasıyla ele alacağız.

İçerik Özgünleştirici



İçerik Özgünleştirici sekmesinde, özgünleştirme işlemi yapmak için; Başlık ve İçerik Promptlarını seçip, yazım tarzınızı belirledikten sonra, özgünleştirilecek içeriği; içerik alanına girerek "İçeriği Özgünleştir" butonuna tıklamanız yeterlidir.

İşlem sonrasında özgünleştirilmiş içerik aynı ekranda gözükecektir. 


Başlık ve İçerik Promptları

Mevcut sistem promptlarının yeterli olmadığı durumlarda, Başlık ve İçerik Prompts sekmelerinden başlık ve içerik için ayrı ayrı promptlar oluşturabilirsiniz. Bu promptları oluştururken, talimatlarınızı ingilizce olarak girmenizi tavsiye ederiz.

Örnek Promptlar:
Rewrite the title to make it concise.. (Başlığı kısa ve öz olacak şekilde yeniden yaz.)
Rewrite the content in detail in news format. (İçeriği haber formatında ayrıntılı olarak yeniden yaz.


Ayarlar

Ayarlar sekmesinde; Genel özgünleştirme ayarları ve Kategori ayarlarını yapılandırabilirsiniz.


Genel Ayarlar

Genel ayarlarda; başlık ve içerik formatı yanı sıra, medya ayarlarını da yapılandırabilirsiniz.

Başlık ve İçerik Formatı:

  • Başlık Oluşturma: Bu opsiyon ile mevcut başlığın özgünleştirilmesini veya içerikten yeni başlık üretilmesini tercih edebilirsiniz. Ayrıca mevcut başlığın korunmasını istediğiniz durumlarda da "Mevcut Başlığı Koru" seçeneğini seçebilirsiniz.

  • Tag Oluşturma: İçerikte maksimum oluşturulacak tag miktarını, mevcut tagların korunup korunmayacağını, mevcut taglara yeni oluşturulacak tagların da eklenip, eklenmeyeceğini bu opsiyon ile belirleyebilirsiniz.

  • Liste ve Tablo Oluşturma: Özgünleştirilecek içerikte liste ve tablo oluşturma izinleri de bu iki opsiyon ile belirleyebilirsiniz.

    Medya Ayarları:

    • Resim: Resimleri kaldırma ve yeni resim oluşturma talimatlarını bu opsiyon yardımıyla belirleyebilirsiniz.
    • Resim Arama Önceliği: Resmin nerede aranacağını ve yeni resim üretilip üretilmeyeceğini belirleyebileceğiniz opsiyon.  Resim Arama Önceliğinde; resim arama işlemi soldan, sağa doğru yapılır. Örneğin, "Resimlerim > Pixabay > AI Model" seçeneği şu şekilde işler.

      Öncelikle, resimlerim modülünde yüklemiş olduğunuz resimlerde, anahtar kelime tabanlı arama yapılır. Eğer resim bulunursa, bu resimler kullanılır. Eğer resim bulunamaz veya eksik resim bulunursa, Pixabay modülünden arama yapılır. Bulunan resimler kullanılır. Pixabay'dan da resim bulunamazsa veya eksik resim bulunursa, yapay zeka tarafından yeni bir resim üretilir.
    • Iframe, Video, Ses: Bu üç opsiyon ile içerikteki iframe, video ve audio (ses) objelerinin içerikten kaldırılıp, kaldırılmayacağını belirleyebilirsiniz.




    Kategori Ayarları

    Kategori Ayarlarında; programlar ile otomatik özgünleştirme talimatı verdiğiniz içeriklerde, belirttiğiniz eşleştirme talimatlarınız dikkate alınacaktır. Bu doğrultuda prompt ve yazım tarzı seçimlerini yapabilirsiniz.

    Ayrıca botlarda yapacağınız manuel içerik özgünleştirme işlemlerinde de kategori seçilmiş ise, ilgili kategori için belirttiğiniz promptlar ve yazım tarzı ayarı otomatik olarak devreye girecektir.


    Programlama > Yapay Zeka Özgünleştirici



    Programlarınızda yapay zeka ile özgünleştirmeyi aktif etmek için; Programlarınızda, özgünleştirici alanından Yapay Zeka'yı seçmeniz yeterlidir.


    Manuel İçerik Özgünleştirme


    Herhangi bir botta; içeriği özgünleştirmek için, metin editörü üst barındaki "AI" butonuna tıkladıktan sonra beklemeniz yeterlidir.