arrow 1 arrow 2
22.04.2023 18:23 1930 3dk okuma süresi

Resimlerim Modülü Nedir?

WBots'ta 2.85 versiyonu ile birlikte hizmete sunulan Resimlerim Modülü; Kullanıcılarımızın resimsiz içeriklere kategori bazlı varsayılan olarak resim atama, anahtar kelimeye duyarlı olarak (anahtar kelime, başlık ve içerikte) otomatik resim değişim işlemlerini gerçekleştirebilmesi için dizayn edilmiş fonksiyonel bir modüldür.


Resimlerim Modülü Nasıl Kullanılır?

Resimlerim Modülüne ulaşmak İçin; Sol menüden, 
Resim İşlemleri, ardından da Resimlerim linkine tıklıyoruz.

Resimlerim Modülü kullanım açısından oldukça basit olacak şekilde tasarlanmıştır. Bundan dolayı açılan sayfada oldukça rahat bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. 






 

Resim Yükleme

Resimlerim Modülüne resim yüklemek için, "Resim Yükle" butonuna tıkladıktan sonra, yüklemek istediğimiz resmi seçerek resmi yükleyebiliyoruz. Resim yükleme işlemi yaparken, resim formatının "jpeg, png veya bmp" formatlarından birisi olmasına , resmin maksimum 2 MB boyut, maksimum 3840 piksel genişlik ve maksimum 2160 piksel yüksekliğinden büyük olmamasına dikkat ediyoruz. Aksi halde resminiz yüklenmeyecektir.  

Resim yükleme işlemi başarıyla tamamlandığında aşağıdaki şekilde bir ekran ile karşılaşacaksınız.




Bu pencerede resim adını düzenleyebiliriz. Resim adı, a'dan, z'ye kadar olan, ve numara içeren karakterleri desteklemektedir. Dizin seçeneği ile, resmin hangi dizinde olması gerektiğini belirleyebiliyorsunuz. Anahtar kelimeler alanında ise, resim ile ilgili anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz.

Ayrıca bu ekranda Varsayılan Resim ve Otomatik Değiştir sekmeleri yer almaktadır.

Varsayılan Resim

Varsayılan Resim sekmesinde; içeriklerde, öne çıkartılmış görsel olmadığı durumlarda, seçeceğiniz kategoriler ile ilgili görsel otomatik olarak eşleşecektir. Bu şekilde kategoriye özel olarak varsayılan resimler oluşturulabilmektedir.



Otomatik Değiştir

Otomatik Değiştir sekmesinde, resim için belirlediğiniz anahtar kelimeler; işaretleyebileceğiniz anahtar kelimeler, başlık veya içerik alanlarında bulunursa, öne çıkartılmış görselin var olup olmadığına bakılmaksızın otomatik olarak bu resimle yer değiştirilecektir.

Dolayısıyla anahtar kelimeleri doğru belirlemek oldukça önemlidir. Aksi takdirde istenmeyen görsel değişimleriyle karşılaşabilirsiniz. İçerik opsiyonu seçildiğinde, içerikte geçen kelime sayısı artacağı için bu risk daha da yüksektir. Bu nedenle, anahtar kelimeler oldukça belirleyici olmalıdır. Örneğin, ad-soyad, şirket bilgisi gibi özel isimler kullanılabilir.


Ayrıca;

İki sekmede de en altta bulunan, "Öne Çıkartılmış Görsel, Otomatik Yazıları Etkinleştir." Opsiyonunu seçili duruma getirdiğimizde, Resim Özgünleştirici modülündeki öne çıkartılmış görsel için yapılandırılan, otomatik yazıları bu görsel için de devreye almış oluyoruz. Böylece resim üzerine; başlık, içerik açıklaması, gibi içerik içerisinde dinamik olan yazıları da ekleyebiliyoruz. Bu sayede varsayılan kategori görseli hazırlayarak, her kategoriye özel / dinamik görseller hazırlamakta mümkün oluyor.


Dizin Oluşturma

Resimlerinizi düzenli bir şekilde yönetmek için, yüklediğiniz resimleri oluşturacağınız dizinlere yüklemenizi öneririz. Örneğin, kategori eşleştirmeleri için kullanacağınız resimler için ayrı bir klasör oluşturabilirsiniz. Ayrıca, otomatik resim değişimleri için de resim değişimlerini belirten klasör yapıları oluşturabilirsiniz. Bu sayede, örneğin kişiler veya şirketler gibi farklı kategoriler için ayrı ayrı klasörler oluşturabilirsiniz. Böylelikle resimlerinizin yönetimi daha kolay hale gelecektir.


Dizin oluşturmak oldukça basittir. Bunun için sadece dizin oluştur butonuna tıklamalısınız.



Açılan pencerede;  dizin adınızı belireleyebilirsiniz. Dizin adı; a'dan, z'ye kadar olan, ve numara içeren karakterleri desteklemektedir.