arrow 1 arrow 2
14.05.2022 20:38 3735 5dk okuma süresi

Anka Haber Modülü Nedir?

WBots'ta 2.10 versiyonuyla devreye alınan Anka Haber Botu / Modülü; Anka Haber Ajansı abonelerinin WordPress altyapısına sahip siteleri için entegrasyon noktasında benzersiz bir yazılım desteği sunmaktadır. Anka Haber Botu ile manuel ve(ya) otomatik olarak içerik gönderimi öncesinde içerik formatını otomatik olarak düzenleme imkanı yanı sıra haber içerisinde otomatik özgünleştirme ve filtreleme gibi özelliklerle WBots size rakipleriniz karşısında oldukça önemli bir avantaj sağlamaktadır.


Anka Haber Modülü Nasıl Kullanılır?

Site Panelinizde sol menüde yer alan Haber Ajansları > Anka Haber Ajansı linkiyle Anka Haber Ajansı modül giriş sayfasına ulaşıyoruz.


Bu sayfada Anka Haber Ajansı'nın size vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi bilgileriyle giriş yapabilirsiniz






Anka Haber Ajansı abone bilgilerimiz ile giriş yaptıktan sonra ekranda bir sayaç göreceğiz. Bu sayaç ilk tarama esnasında gözükecektir. İlk tarama işlemi bittikten sonra da bizi modül ekranında standardizasyon sekmesi karşılayacaktır.



Anka Haber Modülü Standardizasyonu

Haberlerin ilk tarama süreci tamamlandıktan sonra bizi karşılayan Standardizasyon sekmesinde, manuel haber gönderme ve programlama (otomatik takip) işlemleri için bir standart belirlememiz gerekiyor. Bu işlem ile içerik düzenini formatlayabilir, içerik otomasyonu ile içerik içi çeşitli ayarlar yapabilir, özel alanlar ile sitenizdeki temanıza ait ayarları yapılandırabilir ve kategori eşleştirmelerini sağlayabilirsiniz. 

Standardizasyon ile ilgili bu işlemler hakkında ayrıntılı bilgi için daha önceden hazırlamış olduğumuz Bot Standardizasyonu eğitim makalemizi inceleyebilirsiniz. Bot Standardizasyonu makalemizde bulunmayan Anka Botu için özel olarak geliştirdiğimiz ayarlara inceleyelim.


İçerik Otomasyonu



İçerik otomasyonunda Anka Haber Botu için İçerik Videosu ve İçerik Resimleri opsiyonları geliştirilmiştir. 

İçerik Videosu: 
Anka Haber Ajansı'nın servis etmiş olduğu bir çok haberde video mevcuttur. Anka Aboneliği kapsamında bu videolara erişim yetkisi olan kullanıcılarımız bu videoyu içerik önüne veya içerik sonuna otomatik olarak ekleyebilmektedirler. Standart Anka Botu kullanan Anka Haber Ajansı aboneleri videolu haberlerde öne çıkartılmış görselin bulunmaması durumunda öne çıkartılmış görsel olmadan haberleri yayınlarken, WBots kullanıcıları videolu haberlerde öne çıkartılmış hazır bir görsel bulunmasa dahi videodan otomatik olarak öne çıkartılmış görseli yazılımsal olarak alabilmektedir. Bu da WBots kullanan siteleri avantajlı konuma getirmektedir.

Haber videolarını WBots aşağıdaki formatta yazıya eklemektedir; 

  1. <video controls=""><source src="video.url.adresi" type="video/mp4"></video>

WordPress sitenizde dilerseniz css kodlarıyla videoyu boyutlandırabilirsiniz.


İçerik Resimleri:
 

Anka Haber Ajansı; Öne çıkartılmış görsel haricinde ayrıca abonelerine bazı haberlerde haberin resimlerini de sunmaktadır. Bu resimleri WBots ile içerik sonuna ekleyebilmektesiniz. Yapmanız gereken sadece ilgili opsiyonu seçmek ve kaydetmektir.


Kategorileri Eşleştirme

WBots'ta normal bot standardizasyonunda kategoriler için tek bir grup belirlenmiştir. Ancak Anka Haber Botu için Ulusal ve Yerel Basın olmak üzere 2 ana grup ve alt kategoriler oluşturulmuştur. Bu ayarlar doğrultusunda Ulusal kategorilerde olan bir haberi Yerel olarak bir il haberinden ayırt edebiliyorsunuz. Böylece istediğiniz il haberlerini Ulusal kategoriler kapsamından çıkartıp ayrıca kategorilendirebilirsiniz. 

Bahsettiğimiz özellikler haricindeki tüm ayarları yukarıda da belirttiğimiz üzere WBots Bot Standardizasyonu makalemizde bulabilirsiniz.


İçerikler

Anka Haber Ajansı Modülünde Standardizasyon işleminden sonra haberleri inceleyerek dilediğiniz gibi sitenize gönderebilirsiniz.

İçerikler sekmesinde kategorileri Ulusal ve Yerel olmak üzere iki üst kategori ve alt kategorilerinde filtreleyebilirsiniz. Ayrıca; Anka Haber Ajansı haberlerini kelime bazlı da filtreleyerek işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Haberleri sitenize göndermek için; 

Normal gönderim listesi için (Aktarım listesi hızı ayarlarınız doğrultusunda) Listeye Gönder, Hızlıca içerikleri sitenize göndermek için Hızlı Gönder butonlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca içeriği göndermeden önce dilerseniz;


Metin editöründe bulunan, Metin Özgünleştirici / Değiştirici / Spinner / Çeviri butonları vasıtasıyla ilgili modül işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca manuel olarak haberleri de metin editörü üzerinden düzenleyebilirsiniz.


Anka Haber Modülü Programlama

WBots Anka Haber Modülü ile standart WordPress Haber Botu veya Botlarını birbirinden ayıran en temel özelliklerden birisi de gelişmiş Programlama yapısıdır. Programlama ile Anka Haber Ajansının aboneye özel şifreli RSS sistemi ile servis ettiği haberleri otomatik takip altına alabilirsiniz. Takip işlemi sırasında daha önce yazmış olduğumuz Botu Programlama makalemizde belirttiğimiz;
  • Minimum Kelime
  • Minimum Resim
  • Otomatik Metin Özgünleştirme
  • Otomatik Kelime Değiştirici
  • Otomatik Spinner
  • Otomatik Dil Çeviri
  • Filtreleme (Sadece istediğiniz kelimeler geçen / geçmeyen içerikleri aktarım listesine gönderme)
özelliklerine burada deyinmeyeceğiz. Bu özelliklerin programlamada nasıl kullanıldığı ile ilgili detaylı bilgiyi lütfen yukarıda belirttiğimiz Botu Programlama makale linkiyle okuyunuz. Botu Programlama makalesini okuduysanız şimdi Botu Programlama eğitim makalesinden farklı olarak Anka Haber Botu / Modülü için geliştirdiğimiz özelliklere bakalım;

Yukarıda standardizasyon işleminde belirttiğimiz İçerik Videosu ve İçerik Resimleri'nin yanı sıra Anka haberlerini otomatik takip altına aldığımızda oldukça işimizi kolaylaştıracak olan Göz Ardı Et ve Aktarım Hızı özelliğimiz de aşağıdaki gibidir.


Göz Ardı Et:
Anka Haber Ajansı Botunda otomatik takip işlemi esnasında öne çıkartılmış görseli olmayan haberleri veya videosu olmayan haberleri veya her ikisinden birisi olmaması durumunda bu haberleri göz ardı edip aktarım listenize bu içeriklerin gelmesini engellemek istiyorsanız Göz Ardı Et opsiyonunu kullanabilirsiniz.

Aktarım Hızı:
Bu opsiyon ile içerikleriniz aktarım listesine gönderildiğinde Normal / Hızlı olarak otomatik konumlanabilmektedir. Böylece normal aktarım kuyruğunda bekleyen haberlerinizden farklı olarak olarak, aktarım hızını "Hızlı" olarak belirlediğinizde içerikler bu kuyruğa takılmadan hızlıca sitenize aktarılacaktır.