arrow 1 arrow 2
15.02.2023 19:50 1887 2dk okuma süresi

Dailymotion Kanal ve Playlist Takip Botu Nedir?

WBots'ta 2.68 versiyonu ile birlikte kullanıma sunduğumuz dailymotion kanal ve playlist takip botu ile kanal ve playlistleri, WBots üzerinden takip altına alabilirsiniz. Bu sayede dailymotion takip işlemlerinizi otomatik hale getirebilir, sitenizin yayın formatına uygun olacak şekilde içerik düzenini belirleyerek iş akışınızı kolaylaştırabilirsiniz.


Dailymotion Kanal ve Playlist Takip Botu Nasıl Kullanılır?

Panelde sol menüde; 
Botlar > Video > Dailymotion linkine tıklayarak dailymotion kanal botu ve dailymotion playlist botu işlemlerini yerine getirebileceğiniz dailymotion botu sayfasına ulaşabilirsiniz.  

Dailymotion Botu Sayfasında;

Hızlı Erişim, İçerikler, Programla, Standardizasyon ve Yardım sekmelerinden oluşan bir sayfa bulunmaktadır.






Hızlı Erişim

Kanal ve playlist takip botu sayfasında aktif olarak karşımıza gelen Hızlı Erişim sekmesinde dailymotion kanal ve youtube playlist linklerini ekleyerek, içerikler sekmesinde link girişi yapmadan pratik bir şekilde kanal ve playlistlere ulaşabiliriz. Ayrıca; buraya eklediğimiz playlist ve kanalları programla sekmesiyle otomatik takip altına alabilirsiniz.

Kanal ve Playlistleri hızlı erişime ekleyebilmek için "Kanal / Playlist Ekle" butonuna tıklıyoruz.

Açılan pencerede örnek olarak belirtilen formatlardaki linkler ile playlist ve kanalları hızlı erişime ekleyebiliyoruz. 



Formata uygun bir url aramasında yukarıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Sonrasında yapmanız gereken sadece "Hızlı Erişime Ekle" butonuna tıklamaktır. 


İçerikler

Dailymotion Botunda > İçerikler sekmesinde arama kutusu ile dailymotion kanal / youtube playlist / dailymotion video linkleri ile arama yapabilirsiniz. Arama sonucunda ilgili sayfadaki videolar standartlarınıza uygun şekilde karşınıza gelecektir. Arama kutusuna girdiğiniz kanal ve playlistleri sıklıkla kullanacaksanız hızlı erişime eklemek size hız katacaktır.


Standardizasyon

Kanal ve Playlist takip işlemlerinde içerik düzenini formatlayarak, kategori eşleştirmelerini yapabilmek için standardizasyon sekmesini kullanıyoruz. Standardizasyon işlemi hakkında detaylı bilgi için daha önce hazırlamış olduğumuz Bot Standardizasyonu makalemizi okuyabilir / videomuzu izleyebilirsiniz.


Programlama

Dailymotion Kanal Takip Botu / Dailymotion Playlist Takip Botu üzerinde programlama / otomatik takip işlemleri için programlama sekmesini kullanabilirsiniz. 

Herhangi bir kanal veya playlisti programlayabilmek için Hızlı Erişim sekmesine ilgili kanal veya playlisti eklemiş olmanız gerekmektedir. Programlama için detaylı bilgi isterseniz; daha önce hazırlamış olduğumuz Botu Programlama makale ve videomuzu inceleyebilirsiniz.