arrow 1 arrow 2
11.04.2020 21:45 7858 6dk okuma süresi

İHA Haber Modülü Nedir?

WBots site paneli içerisinde yer alan İHA Haber Botu / Modülü; İhlas Haber Ajansı abonelerinin ham haber içeriklerini özel olarak işleyen bunu direkt panel üzerinden belirli formatlar halinde sunan, bu formatlar ile yayın yapılacak wordpress site için siteye özel standartlar belirleyebileceğimiz, hatta belirlediğimiz bu standartları programlayarak İHA Haberlerini otomatik takibe alabileceğimiz aboneye özel şifreli alandır. 

WBots İHA Haber Modülünü, diğer wordpress iha haber botlarından ayıran onlarca fark var. Bunu makalemizi okudukça rahatlıkla anlayabileceğiz.


İHA Haber Modülü Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Site Panelinde sol menüde bulunan Haber Ajansları grubuna tıklıyoruz ve İhlas Haber Ajansı linkine tıklıyoruz. Daha sonra açılan ekranda İhlas Haber Ajansında abone olduğunuzda size verilen Kullanıcı Adı, Kullanıcı Kodu ve Kullanıcı Şifresini bu ekrana girip Abone Girişi yapıyoruz. 

Abonelik Bilgileriniz doğruysa ve Giriş Başarısız diye uyarı alıyorsanız bu mesaj DHA A standartrss için yetkiniz bulunmamakta anlamı taşımaktadır. Bu yetkiyi İhlas Haber Ajansı ile iletişime geçerek alabilirsiniz. Yetki hakları hesabınıza tamamlandığında başarıyla WBots ile İHA RSS bağlantısını kurabilir, oturumu başlatabilirsiniz.



İHA Haber Modülü Standardizasyonu

Başarıyla oturum açıldıktan sonra bizi karşılayan ilk ekran Standardizasyon ekranıdır. Burada sizden istenen sitenizdeki ayarlar ve içerik düzeni doğrultusunda WBots'un içerikleri nasıl düzenlemesini ve Kategorileri nasıl eşleştirmesini istiyorsanız bu ayarları yapmanızdır. WBots için daha önce hazırladığımız Bot Standardizasyonu eğitim makalemizde burada yapacağınız ayarların bir çoğu anlatılmıştır. Bot Standardizasyonu hakkında bilgi sahibi değilseniz lütfen bu yazıyı okuyunuz.

Şimdi Bot Standardizasyonu makalemizde bulunmayan İHA Botu için özel olarak geliştirdiğimiz ayarlara bakalım.

İçerik Otomasyonu


İçerik Otomasyonu için İçerik Videosu ve İçerik Resimleri geliştirilmiştir.


İçerik Videosu: 
İhlas Haber Ajansı'nın bazı ham haber içerikleri yanında sunmuş olduğu videolar mevcuttur. İHA Aboneliği kapsamında bu videolara erişimi olan kullanıcılarımız bu videoları İçerik Önüne veya İçerik sonuna otomatik ekleyebilmektedirler.

Haber videolarını WBots aşağıdaki formatta yazıya eklemektedir; 

  1. <video controls=""><source src="video.url.adresi" type="video/mp4"></video>

WordPress sitenizde dilerseniz css kodlarıyla videoyu boyutlandırabilirsiniz.


İçerik Resimleri: 
İhlas Haber Ajansı ayrıca abonelerine bazı haberlerde haberin resimlerini de sunmaktadır. Bu resimleri WBots ile içerik sonuna ekleyebilmektesiniz. Yapmanız gereken sadece ilgili opsiyonu seçmek ve kaydetmektir.


Kategorileri Eşleştirme

WBots'ta normal bot standardizasyonu işleminde kategoriler için bir grup belirlenmiştir. Ancak İhlas Haber Ajansı için Ulusal, Yerel ve Dış Basın için 3 ana grup ve alt kategoriler oluşturulmuştur. Bu ayarlarda da Ulusal olarak kaydedilen bir haberi Yerel Basın olan ve(ya) Dış Basın olarak  belirlenen haberlerden ayırt edip, wordpress sitenizdeki kategorilerle bu doğrultuda eşleşme yapabiliyorsunuz.

Bunun haricindeki tüm ayarları yukarıda da bahsettiğimiz üzere WBots Bot Standardizasyonu makalemizde bulabilirsiniz.


İçerikler

İhlas Haber Ajansı Modülünde Standardizasyon işlemini tamamladıktan sonra artık manuel olarak sitemize haberleri göndermeye başlayabiliriz.

Burada Tümü / Ulusal / Yerel / Dış Basın ve alt kategorileri ile  filtreleme yaparken ayrıca İster kelime bazlı olarak 5 dakikada yenilenen RSS içerisinde arama da yapabilirsiniz, isterseniz aşağıya doğru giderek haberleri listeye gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece; 


Yukarıda da görüldüğü üzere normal gönderim listesi için Listeye Gönder, Hızlı Gönderi için  Hızlı Gönder butonuna tıklamanızdır. Ayrıca içeriği göndermeden önce dilerseniz;



Metin editörü üzerinde bulunan, Özgünleştirici / Değiştirici / Spinner / Çeviri butonları sayesinde metin üzerinde işlemler yapabilmekteseniz.


İHA Haber Modülü Programlama

WBots İHA Haber Modülü ile standart WordPress Haber Botu veya Botlarını birbirinden ayıran en temel özelliklerden biri de gelişmiş Programlama yapısıdır. Bu programlama sayesinde İHA Haber Ajansında şifreli RSS ile yayınlanan haberleri otomatik takip altına alabilirsiniz. Tabii ki bu takip işlemi sırasında daha önce yazmış olduğumuz Botu Programlama makalemizde belirttiğimiz;
  • Minimum Kelime
  • Minimum Resim
  • Otomatik Metin Özgünleştirme
  • Otomatik Kelime Değiştirici
  • Otomatik Spinner
  • Otomatik Dil Çeviri
  • Filtreleme (Sadece istediğiniz kelimeler geçen / geçmeyen içerikleri aktarım listesine gönderme)
özelliklerini burada anlatmayacağız. Bunları lütfen yukarıda belirttiğimiz Botu Programlama makale linkiyle okuyunuz. Bu makaleyi okuduysanız şimdi Botu Programlama kısmından farklı olarak İHA Haber Botu / Modülü için geliştirdiğimiz özelliklere bakalım;



Göz Ardı Et:
İhlas Haber Ajansı Botunda servis edilen haberleri otomatik takip altına aldığınızda, öne çıkartılmış görseli bulunmayan haberleri veya videosu olmayan haberleri veya her ikisinden birisi olmaması durumunda bu haberleri göz ardı edip aktarım listenize bu içeriklerin gitmesini engellemek istiyorsanız Göz Ardı Et seçeneğini kullanabilirsiniz.

Aktarım Hızı:
Bu özellik ile servis edilen haberleri aktarım listesine gönderildiğinde haberler Normal / Hızlı olarak otomatik konumlanabilmektedir. Böylece normal aktarım kuyruğunda bekleyen farklı haberleriniz varsa Hızlı olarak Aktarım Hızını belirlediğinizde içerikler bu kuyrukta beklemeden hızlıca sitenize aktarılacaktır.

Bekleme Süresi:
İhlas Haber Ajansı haberleri haberlerin bir çoğunu önce yazılı olarak (öne çıkartılmış görsel ve video olmadan) servis etmekte, belirli bir süre zarfı sonrasında ilgili habere medya (resim, video) öğelerini ilişkilendirilmektedir. WBots bu süreçte işlerin tam otomatik olarak işlemesini isteyen İhlas Haber Ajansı abonelerine bu özellik ile 3 farklı opsiyon sunmaktadır.
  1. Bekleme: Standart olarak gelen bu özellikte, haber ilk tarandığı gibi direkt olarak gönderilir. Sonradan gelecek olan resim ve video gibi özellikler dikkate alınmaz.
  2. 15 Dakika Bekle: İHA tarafından servis edilen haberleri ilk 15 dakika içerisinde medya öğeleri ile ilişkilendirilen haberleri ve diğer tüm haberleri aktarım listenize gönderecektir.
  3. 60 Dakika Bekle:  İHA tarafından servis edilen haberlerde ilk 60 dakika içerisinde medya öğeleri ile ilişkilendirilen haberleri ve diğer tüm haberleri aktarım listenize gönderecektir.

Yerel Kategoriler:
İHA Bölgesel Paket Abonelerinin yerel kategorileri il bazında eşleştirmek yerine ulusal kategoriler kapsamında tüm yerel haberleri eşleştirmek istediklerinde "Ulusal Kategorilere Dönüştür" opsiyonunu kullanabilirler. Böylece yerel kategori eşleşmeleri göz ardı edilerek yerel ve ulusal kategoriler sadece ulusal kategori formatında işlem görecektir.