arrow 1 arrow 2
10.02.2023 10:16 2293 3dk okuma süresi

Youtube Kanal ve Playlist Takip Botu Nedir?

WBots'ta 2.60 versiyonu ile birlikte kullanıcılarımızın kullanımına sunmuş olduğumuz youtube kanal ve playlist takip botu ile kanal ve playlistleri 7/24 otomatik takip edebilirsiniz. Böylece siteleriniz ile ilgili olan videolara ulaşabilir, içerik düzenlemeleri ile sitenizin formatına uygun olacak şekilde standartlarınızı belirledikten sonra, iframe olarak bu videoları sitenizde yayınlayabilirsiniz. 


Youtube Kanal ve Playlist Takip Botu Nasıl Kullanılır?

Panelde sol menüde; 
Botlar > Video > Youtube linkiyle youtube kanal botu ve youtube playlist botu işlevlerini bir arada bulunduran youtube botu sayfasına ulaşabilirsiniz.  

Bu sayfada youtube api key bilgisi bizden istenmektedir. Hali hazırda youtube keyine sahip değilseniz "API Key Nasıl Alınır?" butonuna tıkladığınızda sizi "Youtube API Key Alma Rehberi" karşılayacaktır. Rehber adımlarını takip ettiğinizde; Google Geliştirici Konsolu üzerinden ücretsiz olarak api key oluşturabilirsiniz.

Bu api key bilgisini sayfada girerek kanal & playlist takip botuna giriş sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki görselde de gözüktüğü üzere;  1 api key bilgisi ile 50 adet programa (otomatik takip işlemi) kadar aynı key ile işlem yapabiliyorsunuz. 

Ayrıca görselde de önemli olarak belirtildiği üzere;

  • WBots'ta kullandığınız api keyleri, programlarınızın sağlıklı çalışması için farklı platformlarda kullanmayınız.
  • Kullandığınız youtube api keyin günlük kota limiti 10.000 üzerindeyse daha fazla program için aynı api keyi kullanabilirsiniz.
  • Program sayınız ve kotanız doğrultusunda (max 50 program için 1 api key) farklı siteleriniz için aynı api keyi kullanmanızda bir sorun bulunmamakta.

Api key bilgisini girdikten ve Giriş Yap butonuna tıkladıktan sonra giriş işlemi başarılıysa bizi aşağıdaki gibi bir sayfa karşılayacaktır.

 


Hızlı Erişim

Giriş yaptıktan sonra ilk karşılaşacağımız ekranda Hızlı Erişim sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmede youtube kanal ve youtube playlist linklerini ekleyerek, içerikler sekmesinde link girişi yapmadan hızlıca kanal ve playlistlere ulaşabilir ve programla sekmesiyle ilgili playlist ve kanalları otomatik takip altına alabilirsiniz.

Kanal ve Playlistleri hızlı erişime ekleyebilmek için "Kanal / Playlist Ekle" butonuna tıklıyoruz.


Açılan pencerede örneklerde belirtilen formatta link olarak playlist ve kanalları ekleyebiliyoruz. Youtube üzerinde hali hazırda @handle uygulaması için yapılandırma olmadığından "https://www.youtube.com/@WBots" şeklinde arama yapılamadığını da belirtmekte fayda var. Bu link yapısı yerine ilgili kanal / user bilgisi içeren sayfada sayfanın yüklemiş olduğu bir videoyu "https://www.youtube.com/watch?v=javi8McO8gA" formatında ararsanız ilgili kanal için hızlı erişim oluşturabilirsiniz. 

Başarılı arama işlemlerinde yukarıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Sonrasında yapmanız gereken sadece "Hızlı Erişime Ekle" butonuna tıklamaktır.


İçerikler

Youtube Botunda İçerikler sekmesinde arama kutusu ile youtube kanal / youtube playlist / youtube video linkleri ile arama yapabilirsiniz.




Standardizasyon

Kanal ve Playlist takibi işlemlerinde içerik düzenini formatlamak ve kategori eşleştirmelerini yapabilmek için standardizasyon sekmesini kullanabilirsiniz. Standardizasyon işlemi hakkında detaylı bilgi için daha önce hazırlamış olduğumuz Bot Standardizasyonu makalemizi okuyabilir / videomuzu izleyebilirsiniz.


Programlama

Youtube Kanal Takip Botu / Youtube Playlist Takip Botu üzerinde programlama / otomatik takip işlemleri için programlama sekmesini kullanabilirsiniz. 

Herhangi bir kanal veya playlisti programlayabilmek için Hızlı Erişim sekmesini anlatırken belirttiğimiz gibi öncesinde hızlı erişime ilgili kanal veya playlisti eklemiş olmanız gerekmektedir. Programlama için detaylı bilgi isterseniz; daha önce hazırlamış olduğumuz Botu Programlama makale ve videomuzu inceleyebilirsiniz.