arrow 1 arrow 2
07.03.2020 22:01 6760 3dk okuma süresi

Botu Programlama Nedir?

WBots'ta "Botu Programlama" kategorize edilmiş bir botu çeşitli fonksiyon ve filtreler ile birlikte zamanlayarak otomatik hale getirme işlemidir. Bu işlem öncesinde Bot Standardizasyonu yazısını okumanızı ve buradaki bilgiler ile birlikte standardizasyon işlemlerini yaptığınızı varsayıyoruz. Bot Standardizasyonu aşamasında yapılan işlemleri burada tekrar anlatmayacağız.

Botu Programlama işlemi için; Seçtiğiniz botta Programlama sekmesine tıklıyoruz.

Burada bir çok bölümün Bot Standardizasyonu aşamasında olduğunu göreceksiniz. Şimdi Botu Programlama bölümüne has olan alanları inceleyelim.


İçerik Otomasyonu

İçerik Otomasyonunda taranan botların içerisindeki içeriklerin en az kaç kelimeden oluşması gerektiğini ve içerisinde en az kaç adet resim olmasının gerektiğini Minimum Kelime / Minimum Resim fonskyionları ile belirleyebiliyoruz.


Özgünleştirici

WBots Metin Özgünleştirici ile programlarınızda hangi alanların otomatik olarak özgünleştirileceğinin belirleyebilirsiniz. Metin Özgünleştirici hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Metin Özgünleştirici yazımıza da göz atabilirsiniz.



Değiştirici

WBots Değiştirici ile programlarınızda hangi alanların otomatik olarak değiştirici modülüyle önceden tanımladığınız kelimeler ile dönüşüme uğramasını istiyorsanız bu alanları işaretleyebilirsiniz. Değiştirici (Replacer) hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Kelime Değiştirici yazımıza da göz atabilirsiniz.


Spinner

WBots Spinner ile programlarınızda hangi alanların otomatik olarak spinner modülüyle önceden tanımladığınız kelime grupları ile yer değişimine uğramasını istiyorsanız bu alanları işaretleyebilirsiniz. Spinner hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Spinner yazımıza da göz atabilirsiniz.


Çeviri

WBots Çeviri ile programlarınızda hangi alanların otomatik olarak çeviri modülüyle bir dilden diğer bir dile çevrilmesini istiyorsanız bu alanları işaretleyebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki; Diğer modüllerin işlemleri programlar çalışırken gerçekleşirken çeviri işlemleri aktarım listenizde kuyruğa alınır ve burada sırayla otomatik olarak çevrilir.


Filtreleme

Filtreleme ile programlarınızda başlık ve(ya) içerik alanında bulunması veya bulunmamasını istediğiniz kelimeleri yazarak aktarım listenize kelime bazlı filtreleme ile içerikleri gönderebilirsiniz. Örneğin: Altın ile ilgili bir siteniz var ve sadece altın ile ilgili içerikleri aktarım listenize göndermek istiyorsunuz. Bu durumda Başlık ve(ya) İçerik opsiyonunu seçerek İçerisinde geçmesini istediğiniz kelimeleri virgül ile ayırarak yazınız ibaresini gördüğünüz alana altın yazıyorsunuz veya x kelimesi geçtiği zaman bir içeriğin dışlanmasını istiyorsanız bunun içinde İçerisinde geçmesini istemediğiniz kelimeleri virgül ile ayırarak yazınız ibaresini gördüğünüz alana x kelimesini



Daha sonra yapmanız gereken sadece Programı Kaydet butonuna tıklamaktır. 

Programı kaydettikten sonra, bu program ile ilgili bilgileri görmek, programda değişiklik yapmak ve programı durdurup / silmek için; Sol menüde bulunan Programlarım linkine tıklayarak oluşturduğunuz tüm programlara ulaşabilirsiniz.

Burada; Programınızın otomatik olarak en son ne zaman çalıştırıldığını, İlk programlandığı zamandan bu yana kaç kez çalıştığını, Bu program ile toplam kaç kez içerik çekildiğini görebilirsiniz.

Ayrıca; programı durdurabilir, program üzerine tıklayarak programı silmeden düzenleyebilir veya programınızı silebilirsiniz.